Carisma-modellen – en metod för aktiv framgång

Du är unik. Du har dina personliga målsättningar, utmaningar, resurser och behov. Carisma-modellen är ett effektivt verktyg som hjälper oss att ringa in hur vi som karriärcoacher stöttar din utveckling på bästa sätt.

Nuläge och framtidsplaner

Tillsammans kartlägger vi var du står i dag och vad du skulle vilja göra i framtiden. Vi pratar också om hur du är som person. Det kan verka självklart, men ibland blir vi hemmablinda i vår egen gestalt. Med hjälp av denna kartläggning kan vi bättre ta tillvara dina personliga resurser och anpassa mål och handlingsplan efter din unika uppsättning drivkrafter och egenskaper. Det ökar dina chanser att nå ditt mål och hitta drömjobbet.

CV – din bakgrund

Har du redan ett cv? Vi hjälper dig att granska det och ger förslag på hur det kan bli ännu bättre. Har du inget cv? Då skriver vi ett. Målsättningen är att ditt cv ska matcha inte bara dina faktiska erfarenheter utan också dina mål och visioner.

personligt brev

Personligt brev – ditt erbjudande

Söker du jobb behöver du komplettera ditt cv med ett personligt brev. Vi hjälper dig att avgränsa och formulera ”ditt erbjudande” på ett slagkraftigt sätt. Ibland är det svårt att hitta balansen mellan alltför ödmjuk och något för offensiv. Vi är ditt bollplank i den processen.

Spontanansökan – hitta de dolda jobben

Många jobb tillsätts utan att först ha annonserats ut. Ansöker du spontant till företag du gärna vill jobba hos har du chans att springa förbi alla konkurrenter och knipa just ett sådant dolt jobb. Vi tar fram en strategi för vilka typer av arbetsplatser du bör kontakta och vilka tjänster du bör inrikta dig mot. Vi pratar också om hur du gör din spontanansökan så relevant och specifik som möjligt.

Var finns rätt jobb för dig?

Söker du jobb i rätt sammanhang? Vi stöttar dig med praktiska tips på var du hittar relevanta jobb att söka. Vi har lång erfarenhet av rekrytering och god insikt i hur headhunters, bemanningsföretag och rekryteringsföretag arbetar.

Intervjuträning – toppa formen

Det bästa sättet att förbereda sig inför en jobbintervju är att träna. Inför en intervju blir de flesta av oss lite nervösa. Tillsammans tittar vi på vad du utstrålar i en sådan mötessituation. Vad du säger, men också vad du förmedlar i kropp, klädsel och så vidare. När det är skarpt läge vill du komma till din rätt på ett avslappnat och professionellt sätt.

Bygg ditt kontaktnät

Det är lätt att harva vidare i gamla hjulspår. Därför brukar vi också alltid kika på ditt befintliga nätverk. Många gånger finns där resurser och möjligheter som du själv kanske inte tänker på. Vi coachar dig i hur du identifierar dessa möjligheter och hur du tar kontakt utan att verka framfusig.

  

Affärskultur & etik

Är du ny på arbetsmarknaden? Eller har du kanske lång erfarenhet, men från en och samma arbetsgivare? Vi pratar om vad som krävs av dig, och vad du själv kan förvänta dig när du ger dig ut på arbetsmarknaden. Det kan handla om allt ifrån klädkod till vett och etikett i e-postsammanhang. Tillsammans hittar vi en lagom nivå.

Fira din framgång – planera din fortsättning

Mot slutet av vårt samarbete summerar vi vårt arbete och din förändringsprocess. Hur långt har du kommit? Vilka delmål finns kvar att uppfylla? Vad tar du med dig, och hur går du vidare? Fortsätt din utveckling, men fira också din framgång.

Vi använder hela eller delar av Carisma-modellen i alla våra uppdrag inom karriärcoaching, jobbcoaching och outplacement. Vi har mycket goda erfarenheter av detta sätt att coacha dig som söker nytt jobb. Vill du veta mer? Kontakta oss gärna med dina frågor.